Dan toch doellijntechnologie? "Er is net een nieuwe kostenraming opgevraagd"

  Doelpunt of niet?

  Zorgt het doelpunt van Hans Vanaken tegen Antwerp voor een doorbraak in de discussie rond doellijntechnologie? Het kostenplaatje schrikt de clubs af, maar de Pro League wil de opties en prijskaartjes nog eens bestuderen. 

  De Belgische profclubs staan schijnbaar niet te springen om doellijntechnologie te installeren. Vooral de installatiekosten van zo'n 300.000 euro (eenmalig) en de jaarlijkse onderhoudskosten (60.000 euro) zijn struikelblokken.

   

  Na Club Brugge-Antwerp van gisteren is het onderwerp weer brandend actueel en de Pro League bevestigt dat het thema weer op tafel ligt. 

   

  De Pro League bekijkt zowel de dure, maar zuivere doellijntechnologie als alternatieven zoals camera's die in het doel kunnen worden gehangen. Die laatste kosten een pak minder, maar zijn niet helemaal zaligmakend.   

   

  De Pro League hoopt tegen 10 februari, wanneer de volgende raad van bestuur plaatsvindt, alle offertes ontvangen te hebben. Als er een meerderheid gevonden wordt voor een bepaald systeem, hoopt de Pro League de camera's al in de play-offs in gebruik te kunnen nemen.

   

  "Maar eerst moeten we de verschillende pistes onderzoeken en bespreken. Er is net een nieuwe kostenraming opgevraagd bij de gespecialiseerde bedrijven", zegt woordvoerder Stijn Van Bever.