Ga naar de inhoud

Een pipo, een mislukte omhaal en een geslaagde omhaal (maar die telt niet)

Francky Dury maakt zich boos op de tegenstander.

De 24e speeldag in de Jupiler Pro League is achter de rug. Wij verzamelen voor u enkele opvallende beelden: van een boze coach over een Kobe Bryant-fan tot een uitstekende bi­cy­cle­kick.

"Wat is 't, pipo?"

Zulte Waregem leidt met 5-0 tegen Waasland-Beveren en toch maakt Francky Dury zich boos. Nadat aanvaller Din Sula Olivier Deschacht heeft neergebeukt, hoor je de coach meer dan eens roepen: "Wat is 't, pipo?" Het komt hem op een gele kaart te staan.

Waarom verloor Dury even zijn zelfbeheersing? "Deschacht is net terug na een schouderblessure en ik was bang dat hij out zou zijn voor de bekermatch tegen Club Brugge van woensdag. Maar gelukkig valt het mee."

 

"De trainer van Beveren heeft zich verontschuldigd, maar op de bank van Beveren waren sommige mensen Deschacht aan het jennen." 

Vossen in de spionkop

Met 2 doelpunten in zijn debuutmatch heeft Jelle Vossen zich meteen populair gemaakt bij de supporters van Zulte Waregem. Na de wedstrijd mag hij de zege in de spionkop vieren. Ook de andere nieuwkomers, Dompé en Srarfi, gaan in op de uitnodiging.

Sébastien "Bryant" Dewaest

In de strijd om Play-off I heeft Racing Genk een prima zaak gedaan met een zege tegen rechtstreekse concurrent Charleroi. Na de match trekt verdediger Sébastien Dewaest, een ex-Carolo, zijn shirt van Kobe Bryant aan om de 3 punten te vieren. Het Amerikaanse basketbalicoon kwam een week eerder om het leven in een helikoptercrash.

De ene ref zet een blok, de andere is creatief

Sinds dit seizoen worden scheidsrechters niet langer beoordeeld als een dood object, al denkt Rob Schoofs daar misschien anders over. De speler van KV Mechelen knalt pardoes op de man in het zwart.

Wie binnenkort schilderwerken plant, haalt misschien beter niet Wesley Alen in huis. De scheidsrechter heeft in Eupen wat moeite om een rechte lijn te trekken met zijn spuitbus.

Mohammadi is geen acrobaat

Gent-verdediger Milad Mohammadi doet het graag acrobatisch, maar dat is niet zijn sterkste punt. In Mechelen gaat zijn bicyclekick de mist in.

Mohammadi overschat zijn talent als acrobaat wel vaker. Op het WK in Rusland wil de Iraniër de bal inwerpen met een fantasietje, dat fantasietje gaat de mist in.

Stojanovic wel

In Kortrijk laat Jovan Stojanovic zien hoe het wel moet. Helaas telt zijn doelpunt niet. Aan zijn omhaal ging een buitenspelactie vooraf.