Ga naar de inhoud

Ex-ploegmaat verdedigt Fuglsang: "Maar er zijn altijd idioten"

Fuglsang won vorig jaar Luik-Bastenaken-Luik.

De verdachtmakingen aan het adres van Jakob Fuglsang zet de Deense wielerwereld in rep en roer. "Het is een verhaal dat al sinds vorige lente de ronde doet", zegt ex-renner Brian Holm, die ploegleider is bij Deceuninck-Quick Step.

Volgens enkele Deense en Noorse media is er een rapport van antidopingorganisatie CADF dat Jakob Fuglsang linkt aan dopingdokter Michele Ferrari.

 

Deense media proberen nu volop reacties te sprokkelen bij Deense renners en personen uit de omgeving van Fuglsang. Maar Fuglsang zelf reageert voorlopig niet.

 

"Het is een verhaal dat al sinds vorige lente de ronde doet", vertelt Deceuninck-Quick Step-ploegleider Brian Holm aan de Deense krant Politiken. "Fuglsang moet nu zelf reageren en zeggen dat hij dokter Ferrari nog nooit ontmoet heeft."

 

Magnus Cort, vorig jaar ploegmakker van Fuglsang bij Astana, neemt het op voor zijn landgenoot. "Ik heb nooit over Ferrari horen praten binnen de ploeg Astana. Ik kan me niet inbeelden dat zulke zaken nog plaatsvinden. Maar er zullen altijd idioten zijn die het lot tarten", zegt Cort aan de Deense tabloid BT.

 

De voormalige trainer van Fugslang reageert verrast. "Tijdens de jaren waarin ik met Jakob gewerkt heb, bleven we altijd binnen de grenzen van het legale. Zelfs als dat betekende dat we bepaalde doelen niet konden bereiken", zegt trainer Rune Larsen aan de publieke omroep DR.