Japan neemt maatregelen om coronavirus weg te houden van Spelen

  De Olympische Spelen starten eind juli in Tokio.

  De Japanse regering heeft extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Over minder dan een half jaar gaan de Olympische Spelen van start in hoofdstad Tokio.

  In Japan zijn sinds de uitbraak van het coronavirus 20 besmettingen geregistreerd, voorlopig zonder fatale afloop. De Japanse regering beseft dat het geen risico's kan nemen tijdens de voorbereiding op het grootste internationale sportevent ter wereld. Dat gaat op 24 juli van start in hoofdstad Tokio.

   

  Gouverneur Yuriko Koike belooft in eerste instantie extra screening van personen. "Met een nieuw testsysteem willen we het virus sneller opsporen om zo verspreiding tegen te gaan", zegt de gouverneur, die haar landgenoten ook het belang van handen wassen en mondmaskers dragen benadrukt.

   

  In het verlengde daarvan kondigde ook de Japanse eerste minister, Shinzo Abe, een samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie aan. "We zullen gepaste maatregelen nemen zodat de voorbereidingen zoals gewenst kunnen doorgaan." De premier is er naar eigen zeggen van overtuigd dat de epidemie geen impact zal hebben op de Spelen.

  Tokio-gouverneur Yuriko Koike belooft extra maatregelen om het coronavirus weg te houden van de Spelen.