Hasselt vervangt Leuven als thuisbasis voor nationale handbalploeg

  De Red Wolves spelen de komende 3 jaar in Hasselt.

  Onze nationale handbalmannen spelen de volgende drie jaar al hun thuiswedstrijden in de EK- en WK-voorronde in Hasselt. Ook de bekerfinales voor mannen en vrouwen zullen tot en met 2022 in de Limburgse hoofdplaats plaatsvinden. 

  Hasselt vervangt Leuven als gaststad. Daar was de Sportoase de voorbije drie jaar de thuisbasis van de Red Wolves.

   

  "We hebben het drie jaar uitstekend naar onze zin gehad in Leuven en in de Sportoase. Ik ben de mensen van vzw Tofsport en het team van Sportoase daar zeer erkentelijk voor", zegt afscheidnemend bondsvoorzitter Piet Moons.

   

  Tina Muyllaert, adjunct secretaris-generaal van de KBHB, legt uit waarom de nieuwe locatie in Hasselt (sporthal Alverberg) ligt.

   

  "Elke kandidaat-speelstad had sterke argumenten om de komende drie jaar als gaststad te fungeren. Bij onze beslissing hebben we niet alleen rekening gehouden met de financiële inspanningen die een stad bereid was te leveren. Ook de logistieke kant van het verhaal was belangrijk."

   

  "Bijkomend aspect was de aanwezigheid van een sterke handbalfamilie. De stad Hasselt bood ons een totaalpakket waar wij ons als federatie helemaal in konden vinden."

  Vorige maand al in Hasselt

  Vorige maand werd in Hasselt al de interland België-Cyprus gespeeld. De Red Wolves wonnen die partij met 24-7 en enkele dagen later ook de return in Nicosia, met 16-31. Ze plaatsten zich zo voor de laatste kwalificatieronde voor het EK 2022 in Hongarije en Slovakije.