AA Gent tikt eigen fans op de vingers: "Dit gedrag weerspiegelt onze waarden niet"

  AA Gent-fans verstoorden de aftrap van de match tegen KV Mechelen.

  "AA Gent veroordeelt het wangedrag van enkele supporters voor de aftrap van KV Mechelen-AA Gent afgelopen zaterdag", meldt de nummer twee in de competitie. Vuurpijlen die voor de aftrap op het veld werden gegooid, worden niet in dank afgenomen door de bezoekende club. 

  "We hanteren een nultolerantie"

  "Vlak voor de start van de wedstrijd werden tal van vuurpijlen het veld opgegooid vanuit het linkergedeelte van bezoekersvak Z2. Deze brachten schade toe aan de infrastructuur en het veld", schrijft AA Gent op zijn website.

   

  "Vuurpijlen zijn levensgevaarlijk. Ze kunnen naast materiële schade ook fysieke schade bij omstaanders veroorzaken. Zowel de club als de betrokken supporters riskeren een fikse boete."

   

  "Dit gedrag weerspiegelt op geen enkele manier de waarden van onze club. Als club reageren wij streng en hanteren we een nultolerantie tegen inbreuken op de voetbalwet."

   

  "Samen met politie zal de club er alles aan doen om de aanstokers te identificeren. Dat zal, bij positieve identificatie, leiden tot onmiddellijke stadionverboden, burgerrechtelijke uitsluitingen en/of fikse geldboetes."

  "Zulke incidenten bezorgen ons ernstige imagoschade"

  "Dergelijke incidenten bezorgen de club ernstige imagoschade", gaat AA Gent verder. "Wij kunnen en zullen niet tolereren dat enkelingen onze jarenlang opgebouwde positieve supportersreputatie in enkele minuten naar beneden halen."

   

  "Een club die met 8.000 supporters naar Wembley reist én achteraf felicitaties ontvangt van de Londense politie over hun voorbeeldige gedrag, kan niet tolereren dat alle andere supporters het slachtoffer worden van dergelijk gedrag. Al zeker niet enkele weken voor de belangrijke Europese verplaatsing naar AS Roma."

   

  "De club is zich bewust van het feit dat het merendeel van onze supporters dit gedrag van een absolute minderheid afkeurt. Tal van afkeurende supportersreacties op sociale media getuigen daarvan."

   

  "De enkelingen die verantwoordelijk zijn voor het gooien van het pyrotechnische materiaal zaterdag mogen zich de vertrouwensbreuk jegens de voorzitter, hun kameraden van de sfeergroep en meer algemeen naar álle AA Gent-supporters dus ferm aanrekenen. Zij en zij alleen zijn verantwoordelijk voor alle consequenties die hieruit zullen voortvloeien."

   

  "Sinds de start van het seizoen zitten we met de club/AA Gent-familie in een positieve dynamiek. Samen met onze supporters willen we dit momentum behouden. We zijn ervan overtuigd dat fanatiek maar positief supportersgedrag ons naar nieuwe hoogtepunten kan stuwen en zullen dergelijk wangedrag ons daar niet van laten afleiden."