"Tom Pidcock wordt een hele grote, de Belgen eindigden gewoon op hun plaats"

  In een erg gevarieerde aflevering 22 van de podcast van De Tribune passeren het WK veldrijden, de Australian Open, doellijntechnologie in het Belgische voetbal, Kobe Bryant, Jelle Vossen, Alexis Saelemaekers en Jakob Fuglsang de revue. Bart Lagae van Het Nieuwsblad en Christophe Vandegoor zijn de gasten.

  In deze aflevering hoort u:

  • Dat het flauw is dat Jelle Vossen niet mag spelen tegen Club Brugge in de beker.
  • Welke mooie herinneringen Christophe Vandegoor heeft aan de man die enkel "Me, Myself and I" kende, Kobe Bryant.
  • Dat er veel werk aan de winkel is voor het Belgische veldrijden de komende jaren.
  • Waarom Standard-voorzitter Bruno Venanzi zijn Twitter-pagina heeft afgesloten.
  • Hoe je Anderlecht op de transfermarkt kan vergelijken met mensen die op het einde van een feestje nog een scharrel zoeken op de dansvloer.
  • Of een GoPro het probleem van doellijntechnologie kan oplossen in het Belgische voetbal.
  • En wat de rol van de oorlog in Servië in de jaren 90 was in de carrière van Novak Djokovic.

  "Vergeet niet dat Pidcock op het WK op de weg op het podium stond bij de beloften"

  Dübendorf in Zwitserland kleurde afgelopen weekend meer oranje, dan zwart-geel-rood. Bondscoach Sven Vanthourenhout noemde de balans "net niet goed genoeg in zijn totaliteit". Bij de profs bij de mannen moesten de Belgen niet alleen de eerste plaats aan de ongenaakbare Van der Poel laten, maar ook de tweede plaats. 

   

  Het zilver was voor Tom Pidcock. 20 jaar jong en beter dan Toon Aerts, Wout van Aert of Laurens Sweeck. "Ik ga misschien verbazen, maar ik vind dat bijna iedereen op zijn plaats is geëindigd", zegt Christophe Vandegoor. "Tegen Mathieu van der Poel valt niets te beginnen. Toon Aerts was derde, had misschien tweede kunnen worden, maar tweede of derde worden, dat is zijn plaats."

   

  "Wout van Aert kon een aantal maanden geleden nog niet eens stappen. Die heeft geen reden tot ontgoocheling. Laurens Sweeck heeft zijn moment van glorie beleefd op het BK en dan weet je dat het bijna onmogelijk is om zo'n superdag te herhalen. Michael Vanthourenhout wordt zesde, ook dat is zijn plaats."

   

  "Tim Merlier is wel een ontgoocheling. Daar had ik meer van verwacht. Quinten Hermans is 8e. Ja sorry, maar van Hermans  mogen we geen tweede plaats verwachten. En Eli Iserbyt heeft in het begin van het seizoen gedaan wat de anderen niet konden: winnen als Van der Poel er niet was. Iserbyt is neoprof. Mocht hij plots mee hebben gedaan voor de wereldtitel, dan zouden we daar vragen bij stellen."

   

  "Bovendien, en daar wil ik het meeste nadruk op leggen: bij Tom Pidcock wordt wel snel over het feit heen gekeken dat hij een topper is op de weg. Hij is een neoprof, dat wel, maar hij heeft Parijs-Roubaix gewonnen bij de beloften. En hij wint de Ronde van de Elzas bergop. Dat kunnen Vanthourenhout of Iserbyt niet."

   

  "Pidcock reed met een reden voor Wiggins (die ploeg is intussen opgedoekt) en wordt met een reden gevolgd door Team Ineos. Pidcock wordt een hele grote renner, volgens mij. De manier waarop hij wegrijdt van de rest, zegt genoeg."

   

  "Toon Aerts is zeker een heel goede coureur, die het maximale uit zijn kunnen haalt, en Eli Iserbyt is nog maar neoprof. Maar het feit dat Pidcock de grootste concurrent was bij de beloften van Iserbyt en hem heel vaak klopte, mogen we niet negeren. En vergeet ook niet dat Pidcock bij de beloften op het podium van het WK op de weg stond."

  Download de podcast van De Tribune