Coach van Castagne is Serie A-trainer van het jaar

  Gian Piero Gasperini is sinds juni 2016 coach van Atalanta Bergamo.

  Gian Piero Gasperini is verkozen tot de beste Serie A-trainer van vorig seizoen. De coach van Atalanta - met Rode Duivel Timothy Castagne binnen de gelederen - dankt zijn Panchina d'Oro (Gouden Bank) onder meer aan de historische kwalificatie voor de Champions League.

  Atalanta Bergamo kende vorig seizoen een onversneden boerenjaar. De historische 3e plek in de Serie A bezorgde de bescheiden club voor de allereerste keer een ticket voor de Champions League.

   

  Rode Duivel Timothy Castagne en zijn ploegmakkers schopten het ook tot in de bekerfinale (2-0-verlies tegen Lazio). Ook dit jaar moet Atalanta niet onderdoen voor de grote jongens. Het team kwalificeerde zich voor de 1/8e finales van het kampioenenbal en prijkt momenteel opnieuw op de 4e plek in de Serie A.

   

  Architect van het succes is Gian Piero Gasperini (62), aan zijn 4e seizoen bezig in Bergamo. Hij werd door zijn collega-trainers bekroond met de "Panchina d'oro", ofwel de Gouden Bank. Gasperini haalde het voor Sinisa Mihajlovic van Bologna, die een speciale prijs ontving voor zijn strijd tegen leukemie, en Massimiliano Allegri. De ondertussen voormalige trainer van landskampioen Juventus won de Panchina d'Oro 3 keer in de voorbije 4 edities, maar moest nu vrede nemen met een 3e plaats.

  Gasperini: "Succes aan heel Bergamo te danken"

  "Ik ben heel trots dat ik deze prestigieuze prijs heb gewonnen", reageert Gasperini. Hij won de prijs voor het eerst in zijn carrière. "Ik deel de trofee met mijn staf, spelers, de voorzitter en heel Bergamo. Ons uitzonderlijke seizoen hebben we aan iedereen te danken."


  De allereerste Panchina d'Oro werd in 1991 overigens gewonnen door... Raymond Goethals. Onze landgenoot won de prijs, die dat jaar werd uitgereikt aan de beste trainer van een Europese club, als trainer van Marseille.