Evenepoel: "De tijdrit was goede test voor de openingstijdrit in de Giro"

  Remco Evenepoel loert naar Oscar Sevilla.

  De eindzege in de Ronde van San Juan is binnen voor Remco Evenepoel. "De renners van nationale selecties maken de Ronde van San Juan extra zwaar", zegt de 20-jarige renner van Deceuninck-Quick Step.

  Evenepoel: "Was bijna gevallen door 2 Brazilianen"

  Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) is veelbelovend begonnen aan 2020. In de tijdrit in de Ronde van San Juan blies hij iedereen weg. En zo legde hij de basis voor zijn eindzege in Argentinië.

   

  "Veel tegenstand had Evenepoel niet in Argentinië", klinkt het bij sommigen. "Maar het is hier wel een heel zwaar rondje", reageert Evenepoel. "Het is vooral moeilijk omdat je tegen teams rijdt die je anders nooit tegenkomt. Vooral die nationale selecties maken het in de wedstrijd extra moeilijk."

   

  In het waaierspektakel had Evenepoel vrijdag de slag eerst gemist. "Ik zat nochtans goed vooraan bij Zdenek (Stybar) en Alvaro (Hodeg). Maar plots reden 2 renners van de Braziliaanse selectie heel bruusk naar links in het peloton. Daardoor moest ik mijn remmen dichttrekken, anders was ik gevallen."

   

  "Die nationale selecties houden met niets rekening. Hun renners doen wat ze denken dat ze moeten doen. In een WorldTour-peloton zou dat niet gebeuren."

   

  "Bovendien werd de waaier niet gevormd door zijwind, maar door rugwind. Het ging zo rap dat er heel wat renners van de nationale selecties moesten lossen. Daardoor moesten wij een gat dichten. We waren er dus niet uitgewaaierd, maar waren wel gelost door de omstandigheden en renners van andere teams."

   

  "Maar ik wil de renners van die nationale selecties niets verwijten. Ze kunnen er ook niet aan doen dat het niveauverschil zo groot is."

  "10 kilometer gas geven in openingstijdrit Giro"

  Voor de rest houdt Evenepoel enkel positieve ervaringen over aan San Juan. "Met de weersomstandigheden heb ik geen problemen gehad. De warmte had geen impact op mij. Vorig jaar was ik verbrand, nu ben ik mooi bruin geworden."

   

  Ook de koninginnenrit op grote hoogte zorgde niet voor problemen. "Ik heb tijdens die etappe weinig gemerkt van die hoogte."

   

  "De tijdrit die ik gewonnen heb, was dan weer een goede test voor de Giro-tijdrit. Ik zal nog hard werken aan mijn tijdrit over korte afstand. In de Giro zal ik dan 10 kilometer lang gas geven op de openingsdag."

   

  Zijn olympische droom houdt Evenepoel voorlopig niet wakker. "De Olympische Spelen zitten zeker in mijn hoofd. Maar ik ben er nog niet mee bezig. Ik zal er sowieso hard voor werken."

  Evenepoel: "Ik ben hier mooi bruin geworden"

  Rittenschema Ronde van San Juan (Arg/2.Pro)
          winnaar leider
  rit 1 26/01 San Juan - San Juan 164 km Barbier Barbier
  rit 2 27/01 Pocito - Pocito 169 km Gaviria Gaviria
  rit 3  28/01  Ullum - Punta Negra (tijdrit) 15,2 km Evenepoel Evenepoel
  rit 4 29/01 San José de Jáchal - Villa San Agustín 186 km Gaviria Evenepoel
    30/01 rustdag      
  rit 5 31/01 San Martin - Alto Colorado 170 km Florez Evenepoel
  rit 6 01/02 Autodromo El Villicun - Autodromo El Villicun 175 km Stybar Evenepoel
  rit 7 02/02 San Juan - San Juan 141 km Gaviria Evenepoel