Coronavirus gooit ook roet in het eten van de Formule E

  Stoffel Vandoorne staat op kop in de Formule E.

  De Formule E-manche in Sanya (China) op 21 maart is uitgesteld door het coronavirus. "We moeten de nodige maatregelen treffen om de gezondheid en veiligheid van de staf, deelnemers en toeschouwers te verzekeren", meldt de internationale federatie.

  Het coronavirus blijft de internationale sportkalender door elkaar gooien. Sportevenementen in China worden om de haverklap uitgesteld. 

   

  Na het WK atletiek indoor, de Wereldbeker skiën en olympische kwalificatietoernooien in allerhande sporten heeft de Formule E nu ook beslist om de manche van 21 maart in Sanya, in de provincie Hainan, uit te stellen.

   

  "We moeten de nodige maatregelen treffen om de gezondheid en veiligheid van de staf, deelnemers en toeschouwers te verzekeren", meldt de internationale federatie.

   

  Stoffel Vandoorne leidt na 3 manches in de Formule E, met 3 punten voorsprong op de Brit Alexander Sims. Over 2 weken staat een manche in Mexico-Stad op het programma.

  Japan kondigt extra maatregelen aan in aanloop naar Spelen

  Over minder dan 6 maanden vinden de Olympische Spelen plaats in Tokio. Yuriko Koike, gouverneur van de Japanse hoofdstad, heeft extra maatregelen beloofd in de strijd tegen het coronavirus.

   

  Japan wil vooral inzetten op de screening van personen. "Met een nieuw testsysteem willen we het virus sneller opsporen om zo de verspreiding tegen te gaan", aldus Koike.

   

  Koike vroeg haar landgenoten ook regelmatig hun handen te wassen en mondmaskers te dragen om zich te beschermen tegen het virus.