"Fans" van Antwerp en Club Brugge gaan op de vuist in Wommelgem

  De politie was massaal ter plaatse in Wommelgem.

  De Antwerpse politie is vanavond in Wommelgem tussenbeide moeten komen bij een vechtpartij tussen fans van Antwerp en Club Brugge. Aan het rondpunt in Wommelgem vond een massale vechtpartij plaats.

  Aan het rondpunt in Wommelgem zijn zondagavond tientallen voetbalsupporters van Antwerp en Club Brugge met elkaar op de vuist gegaan. De politie was snel massaal aanwezig en ging meteen over tot talrijke arrestaties.

   

  "Een bus met aanhangers van Club Brugge heeft in Wommelgem de confrontatie opgezocht met fans van Antwerp. We vermoeden dat beide groepen hadden afgesproken om tot een vechtpartij over te gaan", zegt Willem Migom van de politiezone Antwerpen.

   

  "Toevallig was die informatie ons ter ore gekomen en waren wij snel en massaal ter plaatse waardoor dat de vechtpartij eigenlijk heel kort heeft geduurd. Er is op dit moment sprake van één gewonde die overgebracht is naar het ziekenhuis."

   

  "Alle aangehouden personen worden overgebracht naar de politiecellen aan de Noorderlaan. Daar zal hun betrokkenheid worden uitgeklaard. Op dit moment spreken we van 50 tot 60 betrokkenen. Onderzoek moet uitwijzen wie er nu gevochten heeft."