Vanaken: "Ook niet 100% zeker", Hoedt: "Dit is toch geen amateurvoetbal?"

  Was de bal van Vanaken helemaal over de lijn, of niet?

  De topper tussen Club Brugge en Antwerp eindigde op een 1-0-zege voor de thuisploeg. De enige goal in de wedstrijd was er een die voor heel veel discussie zorgde. Was de bal van Hans Vanaken helemaal over de lijn, of niet? De spelers weten het zelf niet. 

  Vanaken: "Neen, ik ben ook niet 100 procent zeker"

  Hans Vanaken was de matchwinnaar. "Of ik 100 procent zeker ben dat het een doelpunt was? Neen, maar het doelpunt telt. Het is jammer dat er twijfel is, maar de enige manier om dit op te lossen is doellijntechnologie. Dan ben je 100 procent zeker, zoals in Engeland."

   

  "Maar goed, zo zijn er al veel dingen gebeurd dit seizoen. Tegen Eupen was ik wel 100 procent zeker dat we een penalty moesten krijgen, maar dat gebeurde toen niet. Nu is het eens in ons voordeel, dat mag ook. Hoewel, het kan natuurlijk ook gewoon een geldig doelpunt geweest zijn."

  Hoedt: "Geen doellijntechnologie? Dit is toch geen amateurvoetbal?"

  "Wij hebben de beelden van de goal achteraf in de kleedkamer bekeken", zei Wesley Hoedt, "maar ik wil deze nederlaag niet op dat doelpunt afschuiven. Club Brugge was de hele match de betere partij. Maar als je het 86 minuten kan volhouden, dan kan je dat ook 90 minuten."

   

  "De goal... Je ziet dat die lijnrechter een meter of 10 van de achterlijn staat en die staat dan vriendelijk te vlaggen."

   

  "Ik vroeg aan de scheidsrechter waarom er geen doellijntechnologie is. Hij zei me dat de clubs dat niet willen betalen. Nou, dan ben je er gauw klaar mee. We spelen toch geen amateurvoetbal? Of je de voorronde van de Champions League speelt of die van de Europa League, dat scheelt toch een paar miljoen? Waarom wil je dan geen 10.000 euro in die technologie steken?"

  Vormer: "Zonde voor het voetbal dat er nog altijd twijfel is"

  "Het doelpunt? Ik kan er weinig over zeggen. Ik weet het niet, maar ik hoor dat er twijfel is. De VAR en de scheidsrechters hebben nog af en toe moeilijke momenten. Er is nog altijd twijfel en dat is zonde voor het voetbal."

  Defour: "Op basis van die beslissing voelen we ons bestolen"

  "Je kan niet zien of het een doelpunt is of niet", vertelde Steven Defour. "En dan? Als de grensrechter dan toch beslist dat het een goal is, ja... Op de beelden heb ik gezien dat hij niet op de doellijn stond. Hij stak gewoon zijn vlag in de lucht. Dus ja, wat die beslissing betreft voelen we ons wel bestolen."

   

  "Maar oké, offensief moest het ook beter bij ons vandaag. Verdedigend stond het vrij goed, maar aanvallend was het te weinig."

  De Laet op Twitter: "Niemand kan het 100% zeker zeggen"