Ga naar de inhoud

Moschetti blijft Ackermann ook de baas in slotwedstrijd op Mallorca

Moschetti was 3 dagen geleden ook al de snelste.

Matteo Moschetti (Trek-Segafredo) blijft vliegensvlug sprinten. Na winst in de 1e wedstrijd op Mallorca deed de Italiaan dat kunstje vandaag over in Palma. Pascal Ackermann moest weer vrede nemen met de 2e plaats.

De Trofeo Palma is traditioneel een sprintersfestival. Maar Enric Mas wou dat feestje toch proberen te verstoren. De klimmer van Movistar blies de aanvalstrompet op 37 kilometer van de streep.

 

De aanval van Mas inspireerde een kwartet. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo, Loïc Vliegen (Circus-Wanty Gobert), Jean-Pierre Drucker (Bora-Hanshgrohe) en de Italiaan Stefano Oldani (Lotto-Soudal) namen over van de Spanjaard.

 

Veel speelruimte kregen Stuyven en co niet van de sprintersploegen, die alles in de slotfase samenbrachten. In de eindsprint hield Matteo Moschetti Pascal Ackermann af.

 

Moschetti verwees Ackermann 3 dagen geleden ook al naar de 2e plek op Mallorca. Amaury Capiot (4e) was vandaag de 1e Belg. Zijn ploegmaat Cédric Beullens kwam als 6e over de streep.

Bekijk de sprintzege van Moschetti

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Trofeo Palma (1.1)
1. Matteo Moschetti (Ita)  
2. Pascal Ackermann (Dui)  
3. Andrea Pasqualon (Ita)  
4. Amaury Capiot  
5. Stefano Oldani (Ita)  
6. Cédric Beullens   
7. Juan José Lobato (Spa)  
8. Jon Aberasturi (Spa)  
9. Emils Liepins (Let)  
10. Giovanni Lonardi (Ita)