Zidane doet het zonder Bale: "Hij was beschikbaar, maar ik koos iemand anders"

  Zinédine ZIdane.

  Zinédine Zidane won gisteren de Madrileense derby tegen Atletico Madrid en deed dat zonder Gareth Bale. De Welshman was nochtans fit, maar mocht niet op een selectie rekenen van de Franse coach. "Bale was beschikbaar, maar ik koos voor iemand anders", klonk het na de partij.

  "Maar ik reken op hem tot het einde"

  Dat Gareth Bale dit seizoen nog in Madrid zit, had niemand verwacht. De Welshman stond op het randje van een transfer afgelopen zomer, maar dat werd niets. De relatie tussen Bale en Zidane lag toen bij momenten onder nul.

   

  "We hopen dat hij snel vertrekt", vertelde Zidane nog eind juli vorig jaar. Nadien sloot de Fransman Bale weer in de armen.

   

  Op de persconferentie daags voor de wedstrijd tegen Atletico vertelde Zidane nog dat Bale nergens naartoe gaat deze transferperiode. "Gareth is nu hier bij ons, ik reken op hem. Ik overweeg de mogelijkheid niet dat hij vertrekt", ging Zidane de geruchten uit de weg dat Bale opnieuw richting Tottenham zou vertrekken.

   

  Maar in de bovenste schuif lijkt Bale evenwel niet te liggen bij de Real-coach. "Bale was beschikbaar voor de wedstrijd van vandaag", vertelde Zidane na de 1-0-zege tegen Atletico. "Ik moest kiezen en ik koos voor iemand anders. Maar ik til er niet zwaar aan, ik reken op hem tot het einde", klinkt het. 

  De sportieve analyse van Zidane na de derby tegen Atletico