Van Damme: "WK op de weg in Vlaanderen telt enkele kasseistroken en heuvels"

  Tom Van Damme.

  Bondsvoorzitter Tom Van Damme verwacht dat België organisatorisch en sportief zal scoren.

  In Zürich werd gisteren het WK veldrijden van volgend jaar voorgesteld. Dan speelt Oostende gastheer. "Om de 4 à 5 jaar zou België een WK moeten organiseren. Ik vind dat dat onze plicht is", zegt bondsvoorzitter Tom Van Damme, die ook nog iets vertelde over het WK op de weg.

  Van Damme: "2021 wordt superjaar voor Belgisch wielrennen"

  Het laatste WK veldrijden vond 4 jaar geleden plaats. In Zolder kroonden Wout van Aert en Thalita de Jong zich toen tot wereldkampioenen. Na Zwitserland dit jaar verhuist de WK-karavaan volgend jaar opnieuw naar België, naar Oostende.

  "We zijn heel blij dat het WK veldrijden volgend jaar weer naar België komt", zegt bondsvoorzitter Tom Van Damme. "We hoeven niet weg te steken dat wij het belangrijkste veldritland zijn. Ik vind dat het onze plicht is om om de 4 à 5 jaar een WK te organiseren." 

   

  "Er komt een massa volk af op zo'n evenement en de kijkcijfers zijn prachtig. Er zijn nu 24 deelnemende landen, misschien kan dat naar volgend jaar toe nog uitgebouwd worden."

   

  En in België is er volgend jaar meer dan enkel het WK veldrijden. "2021 moet een superjaar worden voor het Belgische wielrennen. Zowel het WK veldrijden als het WK op de weg vinden plaats in België", zegt Van Damme.

  "Ik ben er zeker van dat we niet alleen organisatorisch, maar ook sportief zullen scoren. We zullen in het veld en op de weg zeker medailles binnenhalen."

   

  "Op het WK op de weg (met aankomst in Leuven) zullen de renners enkele kasseistroken en Vlaamse heuvels voor de wielen geschoven krijgen. De Belgen zullen daar zeker meespelen voor de prijzen."

  Burgemeester Tommelein: "WK zal publiekstrekker worden"

  Burgemeester Bart Tommelein kijkt uit naar het WK in zijn stad Oostende. "Het WK veldrijden zal mijn stad een enorme uitstraling geven", zegt Tommelein. "In Oostende zijn evenementen in de winter heel belangrijk."

   

  "Het WK zal een publiekstrekker worden. We willen de mensen alle troeven van Oostende tonen: de gastronomie, de leuke shoppingplekjes, het strand en de cultuur."

   

  "Wielrennen is ongelooflijk belangrijk voor Vlaanderen. Ik ben zelf ook een fervente wielertoerist. Het is een leuke sport om te doen. Wielrennen heeft ook een grote internationale uitstraling. Daarom zetten we ook in op het veldrijden."