Stybar zet sprintend peloton een neus op Argentijns circuit na gekke finale

  Stybar viert zijn verrassende overwinning.

  Zdenek Stybar heeft zijn eerste zege van het seizoen te pakken. Hij won de 6e rit in de Ronde van San Juan na een eigenwijze move in de finale. De renner van Deceuninck-Quick Step bleef het sprintende peloton voor.  Zijn ploegmaat Remco Evenepoel blijft leider.

  Voor Remco Evenepoel zit het zware werk er na gisteren op. De leiderstrui van onze landgenoot kwam in de zesde etappe nooit in gevaar. Hij finishte in de buik van het peloton en behoudt in het klassement zijn voorsprong van meer dan een halve minuut op Ganna.

   

  Hij kon na zijn aankomst meteen naar zijn vierende ploegmaats rijden want ook de dagzege was voor Deceuninck-Quick Step. Na een saaie etappe wist Stybar iedereen te verrassen op het racecircuit El Villicum. De treintjes van onder anderen Gaviria maakten zich klaar voor de massasprint, maar plots glipte de Tsjech weg langs links.

   

  Hij zette er meteen stevig de beuk in en voor iedereen het goed en wel besefte was de vogel gaan vliegen. Met de finish in zicht was het sterven voor Stybar, maar hij hield stand. Het is voor Deceuninck-Quick Step de tweede zege in deze etappekoers, na de tijdritwinst voor Evenepoel.

  De finish van Zdenek Stybar

  Stybar: "Plezant om meteen te winnen"

  Zdenek Stybar kon net als vorig jaar in zijn eerste rittenkoers van het seizoen meteen scoren. "Het was vanochtend het plan dat ik in de laatste kilometer mocht aangaan. Vorige week hadden we hier nog verkend en ik wist dat de laatste 300 meter bergaf ging. Als het niet zou lukken hadden we nog altijd Alvaro (Hodeg) achter de hand in de sprint."

   

  "Het is plezant om na de winter meteen te winnen. Ik heb nog wat werk aan mijn conditie, maar dit geeft veel vertrouwen en nog wat extra motivatie voor het voorjaar."

  Uitslag rit 6
  1. Zdenek Stybar (Tsj) in 3u56'51"
  2. Sebastian Molano (Col) z.t.
  3. Rudy Barbier (Fra)  
  4. Manuel Belletti (Ita)  
  5. Daniel Oss (Ita)  
  6. Peter Sagan (Slo)  
  Klassement na rit 6
  1. Remco Evenepoel in 20u15'36"
  2. Filippo Ganna (Ita) op 33"
  3. Oscar Sevilla (Spa) 1'01"
  4. Brandon McNulty (VS) 1'21"
  5. Miguel Florez (Col) 2'11"
  Rittenschema Ronde van San Juan (Arg/2.Pro)
          winnaar leider
  rit 1 26/01 San Juan - San Juan 164 km Barbier Barbier
  rit 2 27/01 Pocito - Pocito 169 km Gaviria Gaviria
  rit 3  28/01  Ullum - Punta Negra (tijdrit) 15,2 km Evenepoel Evenepoel
  rit 4 29/01 San José de Jáchal - Villa San Agustín 186 km Gaviria Evenepoel
    30/01 rustdag      
  rit 5 31/01 San Martin - Alto Colorado 170 km Florez Evenepoel
  rit 6 01/02 Autodromo El Villicun - Autodromo El Villicun 175 km Stybar Evenepoel
  rit 7 02/02 San Juan - San Juan 141 km Gaviria Evenepoel