Debuteert Saelemaekers straks al voor Milan? "Dit is een mythische club"

  Alexis Saelemakers poseert tussen Paolo Maldini (l) en Zvonimir Boban (r).

  Alexis Saelemaekers zette op de laatste dag van de wintermercato zijn handtekening onder een contract bij Milan. De jonge Belg verliet Anderlecht en werd zaterdag voorgesteld aan de pers. "Dit was een buitenkans."

  "Milan is een heel grote club, een mythische club", opent Alexis Saelemaekers het korte interview. "Elke voetballer droomt ervan voor zo'n club uit te komen en vandaag ben ik heel trots deel uit te maken van dit project. Dit was een buitenkans voor mij."

   

  Saelemaekers stelt zichzelf enkele doelen. "Ik wil elke week het maximum geven op training en tijdens de matchen aan de supporters tonen dat ik elke wedstrijd wil winnen, dat ik wil vechten om deze ploeg te helpen."

   

  De belofte kijkt ernaar uit San Siro te ontdekken. "Dat wordt een groots moment. In dat stadion binnenwandelen en voor al die supporters op het veld staan, dat zal mij kippenvel bezorgen." Zondag ontvangt Milan Hellas Verona, Saelemaekers zit in de kern.

  Saelemaekers wordt bij Milan ploegmaat van Zlatan Ibrahimovic en dat is iets waar hij naar uit kijkt. "Elke speler zou geïnspireerd moeten zijn door zijn mentaliteit en zijn zin om elke week te winnen. Ik haal veel inspiratie uit hem", zegt onze jonge landgenoot over de Zweedse aanvaller. Ibrahimovic is wel geveld door een griepje en speelt zondag niet tegen Hellas Verona.