Officieel: Sander Berge verlaat Racing Genk voor Sheffield United

  Sander Berge was de motor op het Genkse middenveld.

  Witte rook: de transfer van Sander Berge van Racing Genk naar Sheffield United is afgerond. Tussen de Belgische kampioen en de verrassende nummer 8 uit de Premier League was er al een akkoord over de 21-jarige Noor en ook de medische testen zijn intussen geslaagd. Genk zou rond de 25 miljoen euro incasseren.

  Sheffield United bevestigt de deal:

  Berge tekende voor 4,5 jaar en Sheffield breekt zijn transferrecord:

  Na Samatta vertrekt ook Berge in de winterstop

  Genk blijft zijn kampioenenploeg dus te gelde maken. Na Pozuelo, Trossard, Malinovski, Aidoo, Ndongala en Samatta is Sander Berge de volgende in het rijtje. Technisch directeur Dimitri De Condé zei het eerder deze week al dat hij niet wist of de talentvolle middenvelder op 1 februari nog in Genk zou zijn. Niet dus.

   

  Berge was vandaag in Sheffield aangekomen voor zijn medische testen. En er werd met heel hoge bedragen gegoocheld.

   

  De clubs hebben geen details gecommuniceerd, maar het zou gaan om een bedrag rond de 25 miljoen euro, plus nog een fiks percentage bij een doorverkoop.

   

  Daarmee benadert Berge Youri Tielemans als duurste transfer in België. De Anderlechtenaar ging in 2017 voor 26 miljoen euro naar Monaco. Sheffield laat alleszins weten dat het zijn transferrecord gebroken heeft. Met 19,2 miljoen euro stond het vorige record op naam van aanvaller Oliver McBurnie.

   

  Genk haalde Berge in januari 2017 voor 4,5 jaar bij Valerengen. De Noorse international maakte meteen veel indruk. In zijn tweede seizoen speelde de box-to-box-speler minder door een blessure, maar vorig seizoen was hij een van de bewerkers van de landstitel.

   

  Het vertrek van Berge is een nieuwe klap voor Genk, dat vorige week ook al Samatta aan Aston Villa verloor. De strijd om Play-off I kondigt zich dus nog heet aan. Genk staat voorlopig 6e met evenveel punten als KV Mechelen. Zulte Waregem volgt op 3 punten, Anderlecht op 4. Er zijn nog 7 speeldagen en dus 21 punten te verdienen.

  "Sander was klaar voor een nieuwe uitdaging"

  "Het contract van Sander in Genk liep tot midden 2021 en hij had aangegeven dat hij klaar was voor een nieuwe uitdaging en graag nu wilde vertrekken", klinkt het in een mededeling bij Racing Genk.

   

  "We bedanken Sander voor alles wat hij voor onze club heeft betekend en wensen hem heel veel succes in z’n verdere loopbaan."

   

  "Ik voelde dat dit het juiste was om te doen, het is altijd een droom geweest om in de Premier League te spelen", verklaart Berge zelf in een videoboodschap.

   

  "Ik ben klaar om een bijdrage te leveren aan het team. Dat ik de recordtransfer ben van de club toont het vertrouwen in me aan. Ik kijk er naar uit om dit terug te betalen op het veld."