Gazzetta: "Saelemaekers voor minstens 7 miljoen euro van Anderlecht naar Milan"

  Heeft Saelemaekers zijn laatste minuten voor Anderlecht gespeeld?

  Komt er toch nog geld in het laatje bij Anderlecht? La Gazzetta dello Sport meldt dat RSCA en AC Milan momenteel de punten en komma's plaatsen in de transfer van Alexis Saelemaekers. Het 20-jarige jeugdproduct zou paars-wit minstens 7 miljoen euro moeten opleveren, maar bij Anderlecht houden ze voorlopig de lippen stijf op elkaar.

  Als Anderlecht nog spelers wil aantrekken, dan heeft het eerst en vooral geld nodig. Enkele spelers werden daarom de voorbije dagen nadrukkelijk in het uitstalraam geplaatst en RSCA zou nu beet hebben.

   

  Alexis Saelemaekers was een van de spelers die bij een goed bod mochten vertrekken en La Gazzetta dello Sport weet dat San Siro de volgende bestemming wordt van de 20-jarige polyvalente Belg.

   

  Details over de eventuele deal zijn er nog niet, maar het zou om een constructie "op zijn Italiaans" gaan.

   

  Zo wordt geopperd dat Saelemaekers eerst gehuurd wordt voor 3,5 miljoen euro met een verplichting tot aankoop in juni, waarbij er dan nog eens 3,5 miljoen euro betaald zal worden.

   

  Die totale som van 7 miljoen euro kan met bonussen bovendien nog eens aandikken tot 8 miljoen euro. Milan heeft alleszins genoeg geld in voorraad, want het nam de voorbije dagen afscheid van Suso, Piatek en Rodriguez. 

  Chouchou en wispelturige karakterkop

  Alexis Saelemaekers stak in het seizoen 2017-2018 onder Hein Vanhaezebrouck voor het eerst zijn neus aan het venster en werd al snel de nieuwste chouchou van het Anderlecht-publiek. 

   

  Die liefde kende af en toe een dip door de wisselvalligheid van Saelemaekers, die bij Anderlecht alle posities op de rechterflank voor zijn rekening heeft genomen. Bij Milan kan de belofte-international de kleedkamer delen met Zlatan Ibrahimovic.