Thierry Van Cleemput begint op 1 februari als technisch directeur Franstalige tennisfederatie

  " "

  Thierry Van Cleemput was tot vorig jaar de mentor van David Goffin.

  Tenniscoach Thierry Van Cleemput, tot vorig jaar de trainer van David Gofin, gaat vanaf 1 februari aan de slag als technisch directeur bij de Franstalige Tennisfederatie (AFT). Sinds maart werkte Van Cleemput al voor de AFT als technisch directeur opleidingen. 

  Van Cleemput zal in zijn nieuwe functie nauw samenwerken met sportdirecteur Olivier Davin. Ze moeten de sportieve projecten vormgeven, voornamelijk het nieuwe "Team Pro". Steve Darcis, die op de Australian Open zijn laatste bal sloeg, sluit in maart aan bij het Team Pro om zijn jarenlange ervaring op het hoogste niveau door te geven.

   

  Momenteel is de voormalige mentor van Goffin op de Australian Open als trainer van de Belgische 14-jarige tennisbelofte Sofia Costoulas. Samen met de Kroatische Antonia Ruzic ging Costoulas er vandaag uit in de kwartfinale van het dubbel juniores. Na Melbourne eindigt die samenwerking.