Polsstokspringer Ben Broeders zet Belgisch indoorrecord op zijn naam

  Ben Broeders

  Ben Broeders in actie (archieffoto).

  Op een meeting in Duitsland heeft Ben Broeders het Belgisch record polsstokspringen scherper gesteld. De 24-jarige atleet legde de lat 5 centimeter hoger.

  Tot vanavond deelden Thibaut Duval en Kevin Rans het nationaal record (5,70 meter). Op de indoormeeting in Cottbus ging Ben Broeders vanavond hoger. Met 5,75 meter scherpt hij zijn persoonlijk record in een klap met 10 centimeter aan.

   

  De 5,75 meter van Broeders in Duitsland leverde de tweede plaats op, de Amerikaan Sam Kendricks haalde het met 5,80 meter.

  Ben Broeders kroonde zich in 2017 tot Europees kampioen U23, afgelopen zomer haalde hij de finale van het WK in Doha. Voor rechtstreekse kwalificatie voor de Spelen in Tokio is 5m80 nodig, maar Broeders staat er met een hoge ranking wel goed voor met oog op Tokio.