Ga naar de inhoud

Moreno De Pauw stopt op hoogtepunt na winst in Zesdaagse van Berlijn

Stroetinga en De Pauw.

Moreno De Pauw heeft aan de zijde van de Nederlander Wim Stroetinga zijn allerlaatste koers gewonnen. Het duo stak de Zesdaagse van Berlijn op zak. Nu hangt de 28-jarige De Pauw zijn fiets aan de haak.

De Pauw zou eigenlijk al stoppen na de Zesdaagse van Bremen eerder deze maand, maar hij kreeg ook van Berlijn nog een uitnodiging in de bus. Hij nam Stroetinga mee als naar het feest en zal zich dat niet beklagen want het duo won de Zesdaagse na een zinderende slotdag.

 

Het duo begon als 4e aan de slotdag, maar eindigde op kop met 505 punten. Door de kaap van 500 punten te overschrijden, namen ze nog net op tijd een bonusronde, waarmee ze hun ronde achterstand uitvlakten. De Denen Marc Hester en Oliver Wulff Frederiksen werden met 495 punten tweede, de Fransman Morgan Kneisky en de Duitser Theo Reinhardt met 480 punten derde.

 

De Pauw beëindigt zijn loopbaan met acht zeges in zesdaagses op zijn palmares. De vorige zeven behaalde hij allemaal met De Ketele. Naast twee keer in Berlijn won hij twee keer in Londen (2015, 2016), in Amsterdam (2016), in Gent (2017), in Rotterdam (2019) en in Kopenhagen (2019).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk de reportage over het afscheid van De Pauw in Het Kuipke