Sfeer tussen bondsvoorzitter en makelaar Martinez onder nul rond contractverlenging

  Martinez heeft op dit moment een contract tot na het EK 2020.

  Het is nog altijd wachten op witte rook over een nieuw contract voor bondscoach Roberto Martinez. Alle opties lijken open te liggen, maar de sfeer tussen twee betrokken onderhandelaars is op zijn minst niet optimaal.

  "De Preter probeert zich interessant te maken"

  Roberto Martinez zat maandag samen met bondsvoorzitter Mehdi Bayat en CEO Peter Bossaert. Gespreksonderwerp was de toekomst van de nationale ploeg en de rol van de Spaanse bondscoach daarin. Martinez heeft nog een contract tot na het EK 2020.

   

  In een interview met nieuwszender LN24 noemde makelaar Jesse De Preter het “onrespectvol” dat de bond nog altijd niet over geld gepraat heeft met Martinez. ”Er is geen grote haast bij een nieuw contract, maar ik vind het vreemd dat de bond in de pers vaak laat uitschijnen dat Martinez veel geld gaat kosten, terwijl ze met ons nog nooit over centen hebben gesproken", herhaalde De Preter aan onze redactie.

   

  De woorden over een gebrek aan respect zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij bondsvoorzitter Mehdi Bayat. "Ik denk dat meneer De Preter niet goed op de hoogte is van de huidige situatie", reageerde hij bij VTM op dinsdag.

   

  "Ik vind dat hij zich niet heel elegant opstelt, in tegenstelling tot andere mensen uit de entourage van Roberto Martinez, en ik denk niet dat hij tot de officiële delegatie behoort. Ik heb nooit met hem onderhandeld of gediscussieerd. Hij is als jurist door de Engelse makelaar van de bondscoach aangesteld om zijn contract te analyseren. Ik denk dat meneer De Preter zich interessant heeft proberen te maken."

  "Bayat was er niet bij in 2016 en 2018"

  Een duidelijke steek onder water van Mehdi Bayat, die de rol van Jesse De Preter in vraag lijkt te stellen. De makelaar kaatst de bal meteen terug. “Tenzij ik een mandaat heb van een andere Spanjaard, die ook Roberto Martinez heet, heb ik een rechtstreeks mandaat gekregen van de bondscoach."

   

  "Dat Bayat zegt dat hij nog nooit met mij onderhandeld heeft, is logisch. Bij de contracten die Martinez tekende in 2016 en 2018 was hij er niet bij. Die onderhandelingen gebeurden met Bart Verhaeghe."

   

  "Afgelopen maandag was ik er niet bij omdat die gesprekken enkel over het langetermijnsproject rond de nationale ploeg gingen. Niet over de duur of de centen van het contract. Ik had er dus niets te zoeken.” 

   

  "Ik wil geen polemiek, maar ik begrijp niet dat Bayat de man speelt."