Van der Poel mag nummertje in Gold Race nog eens opvoeren (maar start hij wel?)

  Mathieu van der Poel was vorig jaar de sterkste in de belangrijkste Nederlandse eendagskoers.

  Een verrassing is het uiteraard niet, maar Alpecin-Fenix heeft ook een uitnodiging voor de Amstel Gold Race op zak. Vorig jaar won Mathieu van der Poel de Nederlandse klassieker, maar achter zijn deelname voor dit voorjaar staat nog een stevig vraagteken.

  Mathieu van der Poel tekende vorig jaar voor een van de strafste momenten van het wielerseizoen met zijn inhaalrace in Nederlands Limburg. De Nederlandse kampioen won de Amstel Gold Race na een dolle slotfase en mag op 19 april een bisnummer proberen op te voeren.

   

  Zijn team Alpecin-Fenix heeft een wildcard ontvangen voor de Gold Race, maar het is nog lang niet zeker of er een rugnummer zal worden uitgedeeld aan Van der Poel.

   

  Een weekje eerder verschijnt de Nederlander aan de start van Parijs-Roubaix, waar hij zal debuteren. En enkele weken geleden had Van der Poel op de teampresentatie al laten verstaan dat een combinatie van de kasseiklassiekers en de heuvelkoersen geen evidente onderneming zou worden.

  De organisatie had ook goed nieuws voor de Belgische teams Circus-Wanty Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise en Wallonie Bruxelles