Voorjaarskopman van Cofidis breekt op eerste koersdag meteen pols

    Het seizoen van Christophe Laporte is in mineur begonnen. De snelle Fransman van Cofidis was het grootste slachtoffer van de massale valpartij in de Ronde van San Juan.

    Christophe Laporte was de eerste die ten val kwam in de finale van de openingsrit in de Ronde van San Juan. Hij kreeg niet alleen Remco Evenepoel over zich, maar zorgde ook voor een domino-effect achter hem. Laporte reed de etappe nog uit, maar wel met een gebroken pols.

     

    Laporte zal nu zijn planning moeten wijzigen, want die moest hem in uitstekende conditie aan het openingsweekend in België brengen. De 27-jarige Fransman zou samen met Elia Viviani de kopman moeten zijn voor Cofidis in de klassiekers.

    Ploegmaat Allegaert: "Het is nu aan mij om te sprinten"