Bokser Yves Ngabu test positief bij controle buiten competitie

  Yves Ngabu

  Yves Ngabu verloor eind oktober zijn Europese titel bij de cruisergewichten.

  Donkere wolken pakken samen boven Yves Ngabu. De voorzitter van de WBC-boksbond heeft laten weten dat de Belgische bokser een positieve test heeft afgelegd bij een controle buiten competitie op 7 januari.

  Yves Ngabu verloor eind oktober zijn Europese titel bij de cruisergewichten tegen de Brit Lawrence Okolie. In de aanloop naar die kamp trainde de bokser-voetballer (Ngabu combineerde beide sporten op hoog niveau) al in Sheffield en het is ook daar dat hij op 7 januari het bezoek kreeg van de dopingjagers.

   

  Voor de Ingle Boxing Gym in Sheffield is het de zoveelste bokser op korte tijd die tegen de lamp loopt. Het nieuws van de positieve test werd bevestigd door Mauricio Sulaiman, de voorzitter van de WBC-boksbond.

   

  Volgens het kamp-Ngabu was "de laatste test afwijkend, maar niet positief op doping". Het supplement in kwestie wordt nu onderzocht. "Voorlopig communiceren we niet en geven we de WBC de kans om dit zelf recht te zetten in de loop van volgende week", klinkt het.

   

  La Dernière meldt dat het product in de urine van Ngabu benzoylecgonine zou zijn, een afgeleide van cocaïne die je ook terugvindt in sommige medicijnen om spierpijn te verzorgen.

  Tegenstander Okolie wijst meteen naar de dubieuze boksclub waar Ngabu trainde