Halep is op haar hoede: "Elise Mertens is een speelster die niet opgeeft"

  Simona Halep

  Simona Halep

  Simona Halep is de tegenstandster van Elise Mertens in de 1/8e finales van de Australian Open. De Roemeense, de nummer 4 van de wereld, weet wat ze mag verwachten van onze landgenote. "Ik ben er klaar voor", zegt ze.

  De tabelhelft van Elise Mertens en Simona Halep biedt perspectieven na de uitschakeling van Karolina Pliskova en Elina Svitolina, maar Halep wil niet te veel op de feiten vooruit lopen. "Ik kijk niet te veel naar andere speelsters. Voor jullie is het misschien verrassend dat speelsters uit de top 10 sneuvelen, maar het niveau is gewoon hoog en dan kan alles gebeuren", klinkt het.

   

  "Je moet 100 procent zijn. Op dit moment loopt alles wel goed voor mij. Ik heb mijn service kunnen verbeteren en mijn returns zijn goed."

   

  Halep weet wat ze in haar volgende partij mag verwachten van Elise Mertens. "Ze is een speelster die nooit opgeeft, gaat altijd tot het uiterste en beschikt over een compleet spel. Ze houdt ervan om de ballen vroeg te nemen en om dichtbij de baseline te spelen. Ik ben er klaar voor."

   

  De Roemeense vertelde ook dat ze uitkijkt naar de rentree van Kim Clijsters. "Ik heb destijds één keer tegen haar gespeeld en verloren. Ik hoop nog een kans te krijgen tegen haar te spelen. Ze was als kind een voorbeeld voor mij."