Indoor Red Panthers verliezen van Oostenrijk en zakken naar divisie B

    De Indoor Red Panthers zijn zondag in Minsk zevende en voorlaatste geworden op het EK hockey indoor. De Belgische vrouwen verloren in hun tweede en laatste klassementswedstrijd met 3-1 van Oostenrijk. België zakt daardoor, net als rode lantaarn Zwitserland, naar divisie B. Vorig jaar promoveerden de Panthers nog na het EK in eigen land, in Ukkel.

    Na drie opeenvolgende nederlagen in de groepsfase en een zege in de klassementswedstrijd tegen Zwitserland (3-1) was het duel tegen Oostenrijk de laatste partij voor de Belgische vrouwen in de Wit-Russische hoofdstad.

     

    Ze begonnen goed en kwamen op voorsprong via Blockmans (2.). De Oostenrijkse vrouwen waren echter sterker en gingen dankzij benutte strafcorners van kapiteine Zerbs (19. en 33.) en Buchta (35.) op en over de Panthers.