Pechvogel Alvarado: "Dit is balen, maar de belangrijkste afspraak komt nog"

  Ceylin Alvarado leek op 500 meter van de finish in Hoogerheide zeker van de dag- en eindzege in de Wereldbeker. Maar een slippertje besliste daar anders over.

  Ondanks de enorme opdoffer verloor Ceylin Alvarado haar eeuwige glimlach niet. "Toch is dit behoorlijk balen, want ik had de hele wedstrijd het gevoel dat ik alles onder controle had. Ik voelde me goed en was misschien wel de sterkste vandaag."

   

  "Toen ik aanging voor de schuine kant zaten Annemarie (Worst) en Lucinda (Brand) even niet in mijn wiel. Het plan was om daarna door te trekken. De kans was groot dat ik het dan tot de finish zou halen. Alleen raakte mijn voorwiel vast in het losse zand, waardoor mijn wiel omklapte en ik er lag."

   

  "Dat is natuurlijk allemaal balen, maar de belangrijkste afspraak (het WK volgende week) moet nog komen."

  Cant: "Geen slecht gevoel, maar moeten nog paar procenten bij"

  Sanne Cant moet al het hele seizoen lijdzaam toekijken hoe de Nederlandse vrouwen de plak zwaaien in het veld, maar in Hoogerheide kon ze zich toch eens tussen hen mengen. "Ik hing wel vaak aan de rekker", is ze voorzichtig.

   

  "Ik had niet echt een fris gevoel, wat ook wel te verwachten was (met een zware stage achter de rug). Ik vond niet de goeie positie. Het is leuk dat ik nog eens het podium haal, maar zonder de val van Ceylin was ik wel 4e geweest."

   

  Voor het WK is dit toch een vertrouwensboost. "Het gevoel is zeker niet slecht, maar er moeten nog een paar procenten bij. Hopelijk vind ik die tegen zaterdag."

  Reacties na de WB in Hoogerheide bij de vrouwen