Denise Betsema zit niet in Nederlandse WK-selectie

  Denise Betsema tijdens de Kasteelcross in Zonnebeke.

  Denise Betsema tijdens de Kasteelcross in Zonnebeke.

  Denise Betsema zal volgende week niet deelnemen aan het WK veldrijden in Dübendorf. De Nederlandse mag opnieuw crossen na haar schorsing, maar zit niet in de selectie van bondscoach Gerben de Knegt.

  Denise Betsema maakte zaterdag haar rentree in het veld na een schorsing. In afwezigheid van een handvol toppers streed de Nederlandse in Zonnebeke mee om de overwinning, maar ze moest uiteindelijk vrede nemen met de tweede plaats.

   

  Met de conditie van Betsema lijkt het dus wel snor te zitten, maar toch hoeft u haar volgende week niet te zoeken tijdens het WK. De Nederlandse bondscoach Gerben de Knegt vertelde zondag tijdens de WB-cross in Hoogerheide dat hij Betsema niet zal selecteren voor het WK.

   

  AD.nl weet dat De Knegt vooral rust wil rond zijn WK-ploeg en vreest dat een selectie van Betsema wel eens voor veel extra aandacht zou kunnen zorgen. Betsema zelf zegt de beslissing van de bondscoach te begrijpen. "Ik respecteer de keuze, want de Nederlandse vrouwen hebben zich al het hele seizoen bewezen", klinkt het bij AD.