Berings begint uitstekend aan seizoen en loopt meteen de WK-limiet

  Eline Berings

  Eline Berings (archieffoto)

  Op de Vlaamse atletiekkampioenschappen in Gent heeft Eline Berings de WK-limiet gelopen op de 60 meter horden. Het WK indoor vindt plaats in maart.

  Eline Berings liep de limiet op de 60 meter horden al in de reeksen, toen ze de tijd liet stilstaan na 8"16. In de finale deed ze nog een klein beetje beter en finishte in 8"07.

   

  Het WK vindt plaats van 13 tot 15 maart plaatsvindt in Nanjing (China). Voor de 33-jarige Berings, die bezig is aan haar laatste seizoen, wordt het haar 6e deelname aan een WK indoor.

   

  Berings zou Berings niet zijn als ze na een sterke prestatie niet meteen zou denken aan harder en sneller. "Mijn timing zat nog niet helemaal juist en ik miste tegenstand. Er is nog marge. Ik voel dat er nog meer in zit en wil nog veel sneller, maar het is altijd leuk om goed te beginnen", sprak ze. 

   

  Berings neemt na dit seizoen afscheid van de topatletiek. "Ik probeer daar niet te veel bij stil te staan, dat zou mij een raar gevoel geven, maar af en toe denk je wel van kleine dingen: "Oh ja, het is de laatste keer dat ik het doe.""

  Er is nog marge. Ik voel dat er nog meer in zit en wil nog veel sneller, maar het is altijd leuk om goed te beginnen.

  Eline Berings

  Zaterdag plaatste Anne Zagré zich op de kampioenschappen van de Franstalige atletiekbond (LBFA) ook al voor Nanjing, eveneens op de 60 meter horden. Zij liep toen 8"12.