• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot na vreemd Virton-doelpunt: "Blunder van de scheidsrechter"

  Het ging er na afloop fel aan toe in Virton.

  Het ging er na afloop fel aan toe in Virton.

  Beerschot heeft zaterdag verloren op het veld van Virton, maar de manier waarop dat gebeurde, kunnen ze op het Kiel maar moeilijk verkroppen. "Ze moeten 1B wat ernstiger nemen. Dit heb ik nog nooit gezien", zegt coach Hernan Losada.

  Virton klopte Beerschot gisteravond met 1-0, maar het doelpunt van de thuisploeg was wel erg bizar. Terwijl scheidsrechter Arthur Denil bij een vrije trap de bezoekers instructies gaf en met zijn rug naar de bal stond, bracht Virton het spel weer op gang en Ribeiro scoorde na de snel genomen vrije trap.

   

  "Dat doelpunt had nooit goedgekeurd mogen worden", zegt Beerschot-coach Hernan Losada op de website van de club. "Dit gaat niet om het reglement, maar om gezond verstand. Het spreekt toch voor zich dat een vrije trap niet genomen mag worden als een scheidsrechter de tegenspelers erop aan het wijzen is waar ze de muur moeten opstellen en de bal niet in zijn vizier heeft. Dit heb ik nog nooit gezien."

   

  Losada begrijpt niet dat een 23-jarige ref de wedstrijd mocht fluiten. "Ze moeten 1B wat ernstiger nemen op dat vlak en niet zo’n jonge, onervaren refs sturen naar zo’n belangrijke en geladen wedstrijden. Ik besef dat jonge scheidsrechters kansen moeten krijgen, maar dat mag niet ten koste gaan van de groei van mooie en ambitieuze clubs."

   

  Ook doelman Mike Vanhamel reageert: "Het is pijnlijk dat Virton scoort door een blunder van de scheidsrechter. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat het spel mag voortgaan terwijl een scheidsrechter enkel oog heeft voor de grond en zijn spray. Dat is belachelijk. De gevolgen van zo'n fout zijn groot."

  Bekijk hier een verslag van de wedstrijd: