• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht: "Overlijden Rensenbrink is een zware slag voor wie van RSCA houdt"

  Robbie Rensenbrink scoort

  1976: Robbie Rensenbrink scoort voor Anderlecht tegen zijn ex-ploeg Club Brugge.

  Robbie Rensenbrink heeft Anderlecht in de jaren 70 flink wat prijzen opgeleverd. "De mooiste linksvoor uit de geschiedenis van RSCA", reageert de club. Ook Club Brugge, dat Rensenbrink naar ons land haalde, rouwt mee.

  Robbie Rensenbrink bezorgde Anderlecht heel wat trofeeën: naast 2 landstitels en 2 bekers in België deed hij er in Europa 2x de Beker der Bekerwinnaars en 2x de Europese Supercup (in 1976 en 1978) bovenop.

   

  "De directie, de spelers en de medewerkers van RSC Anderlecht wensen alle sterkte toe aan zijn echtgenote Corrie en hun naasten. Zijn overlijden is een zware slag voor wie van RSC Anderlecht houdt", klinkt het op de clubwebsite.

   

  "Rob Rensenbrink is een absoluut clubicoon. De "slangenmens" is de mooiste linksvoor uit de geschiedenis van RSCA en hij was een van de architecten van de eerste belangrijke Europese successen van de club. "

   

  "Zijn onnavolgbare techniek, zijn sierlijkheid en zijn neus voor doelpunten hebben de supporters van Sporting Anderlecht en alle voetballiefhebbers ter wereld jarenlang in vervoering gebracht. We zijn erg trots dat hij onze kleuren negen mooie seizoenen gedragen heeft."

   

  "Rob en zijn echtgenote waren graag geziene gasten in Anderlecht. Zij maken voor eeuwig deel uit van de paars witte familie."

   

  "Dank voor alles Robbie! We zullen je nooit vergeten."

  Zijn onnavolgbare techniek, zijn sierlijkheid en zijn neus voor doelpunten hebben de supporters van Sporting Anderlecht en alle voetballiefhebbers ter wereld jarenlang in vervoering gebracht.

  RSC Anderlecht

  Club Brugge haalde Robbie Rensenbrink eind jaren 60 naar ons land. Met de Nederlander in de ploeg won blauw-zwart een keer de beker (in 1970), twee keer werd het vicekampioen.

   

  "Onze oprechte deelneming aan familie, vrienden en kennissen", klinkt het in Brugge.

  KNVB: "Nooit was een wereldtitel voor Oranje dichterbij"

  Ook de Nederlandse voetbalbond reageerde bedroefd op het overlijden van de oud-international. Rensenbrink droeg tussen 1968 en 1979 in totaal 46 keer het shirt van Oranje en maakte 14 doelpunten. 

   

  "Nooit was een wereldtitel dichterbij", herinnert de KNVB iedereen aan de WK-finale van 1978 waarin Rensenbrink bij een 1-1-stand tegen de paal schoot. "Was de bal de doellijn wel gepasseerd, dan was Rensenbrink naast matchwinner ook topscorer van het toernooi geworden."

   

  "De KNVB wenst zijn familie en vrienden veel sterkte met het dragen van dit grote verlies."