• home
 • video
 • pas verschenen

  Charleroi is het niet eens met datum en volledige match tegen KV Mechelen

  Ryota Morioka

  Ryota Morioka had Charleroi op voorsprong gebracht vanaf de stip.

  Nadat de mist roet in het eten had gegooid, heeft de Pro League laten weten dat Charleroi en KV Mechelen op dinsdag 4 februari opnieuw tegen  elkaar voetballen. Maar dat is niet naar de zin van de thuisploeg.

  Vanavond hing er te veel mist op het terrein van Charleroi. Na twee onderbrekingen besliste de scheidsrechter om de wedstrijd stop te zetten. Charleroi en KV Mechelen hadden 38 minuten gevoetbald, de thuisploeg stond 1-0 voor na een penaltydoelpunt van Morioka.

   

  Nog geen uur later liet de Pro League weten dat de match opnieuw wordt gespeeld op dinsdag 4 februari. Vanaf het begin, met 0-0 op het scorebord.

  "Zitten nu al met krankzinnige kalender"

  Charleroi is het daar hoegenaamd niet mee eens. "Ten eerste omdat 4 februari ons niet past. We zitten nu al met een krankzinnige kalender", deelt algemeen directeur Pierre-Yves Hendrickx mee op de clubwebsite. "Nu woensdag moeten we al een inhaalmatch spelen tegen Club Brugge, daar hadden we helemaal niet om gevraagd."

   

  "En ten tweede vinden we het niet correct dat we de match opnieuw van het begin moeten spelen. Dat gaan we ook aanvechten."

   

  "Wij hebben er alles aan gedaan om de wedstrijd voort te spelen: we hebben andere truitjes aangetrokken en met een andere bal gevoetbald. Maar Mechelen deed er alles aan om de match te staken."

   

  Hendrickx betwijfelt dan ook of de wedstrijd zal plaatsvinden op dinsdag 4 februari. "Als je iets aanvecht in het Belgische voetbal duurt dat weken", denkt hij.

  Het drukke programma van Charleroi
  woe 29/01 Charleroi Club Brugge
  zat 01/02 Racing Genk Charleroi
  din 04/02 Charleroi KV Mechelen
  zat 08/02 Charleroi Zulte Waregem