• home
 • video
 • pas verschenen

  Nog geen witte rook: Pro League vindt 92 miljoen euro niet genoeg voor mediarechten

  De Algemene Vergadering van de Pro League zat vandaag bijeen, maar een beslissing kwam er niet.

  Het nieuwe voetbalcontract wordt voorlopig nog niet toegekend. De Algemene Vergadering van de Pro League zat vandaag bijeen, maar witte rook was er niet. "Er staan wel vervolggesprekken met de verschillende bieders op het programma."

  De top van het Belgische profvoetbal zat vandaag bijeen op een bijzondere algemene vergadering over de toewijzing van een gloednieuw voetbalcontract aan de beste bieders. Er werd lang vergaderd in Brussel, maar tot een beslissing kwam het niet.

   

  "De Algemene Vergadering van de Pro League heeft vandaag kennis genomen van de biedingen op de mediarechten voor de volgende cyclus", laat de Pro League weten in een persbericht.  "Er is beslist de rechten niet toe te wijzen op basis van de huidige stand van zaken. Er worden vervolggesprekken gepland met de bieders in de huidige procedure."

   

  Wellicht voldeden de verschillende biedingen dus niet aan de verwachtingen van de Pro League. Die hoopt meer dan 100 miljoen euro binnen te halen voor de elf verschillende loten, vijf meer dan bij het vorige tv-contract in 2017. 

   

  Er lagen voorstellen op tafel, waardoor de profclubs er met zo'n 15 procent op zouden vooruitgaan. Maar het jaarlijkse bedrag van ongeveer 92 miljoen euro lag wel onder het vooropgelegde streefdoel. Het vorige contract leverde 80 miljoen euro op, te verdelen over 24 clubs.

   

  De profclubs zijn er rotsvast van overtuigd dat hun voetbalproduct meer waard is en gingen daarom niet akkoord met de bieding. Wellicht wordt in februari een tweede tenderprocedure gelanceerd in de hoop dat dat een lucratievere deal oplevert