VIDEO: Zo ziet de horrorcrash van Tänak eruit vanuit de cockpit

  " "

  Tänak en zijn corijder Järveoja konden op eigen kracht uit de verhakkelde auto kruipen en zijn ongedeerd.

  De eerste echte dag van het WK rally 2020 werd vrijdag opgeschrikt door een spectaculair ongeluk van wereldkampioen Ott Tänak. De Est ging met zijn Hyundai aan 180 km/u van de weg en ging enkele keren over de kop. Samen met zijn corijder kroop Tänak ongedeerd uit hun tot wrak herschapen bolide. De 2 moeten de nacht in het ziekenhuis doorbrengen.

  Bekijk hieronder de beelden van de crash:

  Tänak en zijn corijder mogen blij zijn dat ze ongedeerd zijn

  De crash gebeurde vanochtend in klassementsrit 4.  Een journalist van Canal+ zette de beelden van het ongeluk op zijn Twitter-account. Volgens GPS-gegevens reed de Hyundai van de titelhouder aan meer dan 180 km/u.


  De man komt tot de conclusie dat de veiligheidsnormen van de internationale bond FIA voor het WK rally wellicht het leven van de bemanning heeft gered.

   

  De auto maakte enkele koprollen in de boomtoppen en kwam op een lager gelegen deel tot stilstand. Tänak en zijn corijder Martin Järveoja raakten op eigen kracht uit de totaal verhakkelde rallyauto en bleken gelukkig ongedeerd.

   

  Zoals de procedure het voorschrijft wordt bij zo'n crash de bemanning uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Hyundai Motorsport bevestigde vanmiddag dat de twee het goed stellen, maar ze uit voorzorg een nacht in het ziekenhuis blijven.

   

  "Het allerbelangrijkste is dat Ott en Martin volledig in orde zijn. Daar ben ik bijzonder blij om", zegt Andrea Adamo, de teammanager van Hyundai Motorsport. "Onze prioriteit in dergelijke situaties is altijd in de eerste plaats de toestand van de bemanning."

   

  "Het is gebruikelijk om na dergelijke incidenten een ziekenhuiscontrole uit te voeren. De resultaten waren heel duidelijk. Ott en Martin zullen de nacht in het ziekenhuis doorbrengen. Ook dat is een standaardprocedure. Ze zullen niet meer deelnemen aan deze rally. Hun wagen werd intussen naar het servicepark overgebracht."

  "Het allerbelangrijkste is dat Ott en Martin volledig in orde zijn. Ze zullen de nacht in het ziekenhuis doorbrengen. Dat is een standaardprocedure.

  Hyundai Motorsport