Collega's over Betsema: "Op WK kan ze verrassing zijn, als ze in selectie zit"

    Denise Betsema traint op het strand.

    Denise Betsema is tijdens haar sanctie stevig blijven trainen.

    In Zonnebeke maakt veldrijdster Denise Betsema morgen haar comeback. De Nederlandse stond een half jaar op non-actief door 2 positieve testen ten gevolge van een vervuild voedingssupplement. Hoe kijken haar collega's naar haar terugkeer in het veld?

    Laura Verdonschot: "Ze is minder vermoeid"

    Ploeggenote Laura Verdonschot (Pauwels Sauzen-Bingoal) ziet Betsema graag terugkeren in het veld. "Het is heel goed voor Denise dat die zaak afgerond is. Ze zal meteen goed zijn in Zonnebeke", voorspelt Verdonschot.

     

    "Als Betsema (zondagavond) geselecteerd wordt voor het WK, kan ze de verrassing worden. Ze heeft nog niet veel wedstrijdritme. Maar ze heeft ook niet de vermoeidheid die wij wel hebben van een heel seizoen."

     

    "Binnen onze ploeg zal Betsema ook de druk wat wegnemen. Doordat Maud (Kaptheijns) wat minder presteerde, lag de druk bij mij. Maar met Denise in het veld, zal de druk meer verdeeld worden."

    Laura Verdonschot is een teamgenoot van Denise Betsema.

    Ellen Van Loy: "Ze zal sterk voor de dag komen"

    Ellen Van Loy (Telenet Baloise Lions) wordt morgen een van de concurrentes van Betsema in Zonnebeke. "Betsema heeft haar straf uitgezeten", zegt Van Loy. "Ik denk dat ze morgen meteen sterk voor de dag zal komen."

     

    Is Van Loy voorzichtiger geworden bij het nemen van voedingssupplementen? "Ik weet vanwaar mijn producten komen en ik vertrouw dat voor 100 procent. Maar bij Betsema was dat waarschijnlijk ook het geval."

     

    "Als mij hetzelfde zou overkomen zoals Betsema het vertelt, dan zou mijn wereld instorten. Dat zou echt de grootste ramp zijn."

    Ellen Van Loy neemt het morgen op tegen Betsema in Zonnebeke.

    Loes Sels: "Altijd heel voorzichtig zijn met voedingssupplementen"

    Ook Loes Sels (IKO-Crelan) zal morgen tegen Denise Betsema strijden in Zonnebeke. "Over de zaak-Betsema wil ik geen mening geven, omdat ik het volledige verhaal niet ken", zegt Sels.

     

    "Maar ik verwacht wel dat ze meteen vooraan zal meespelen in Zonnebeke. Ik volg Betsema op sociale media en ze is de hele tijd blijven trainen."

     

    Is Sels extra waakzaam voor voedingssupplementen sinds het geval-Betsema? "Ik ben altijd al voorzichtig geweest met voedingssupplementen. Ik zal er enkel nemen waarop een logo staat dat het supplement gekeurd is."

    Loes Sels zal Betsema morgen ook tegenkomen in Zonnebeke.