• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwe stap richting BeNeLiga: 11 clubs unaniem positief na tweede rapport

  Standard en Ajax in een Europees duel.

  Standard en Ajax in een Europees duel.

  Na een tweede onderzoek, besteld door 11 profclubs uit België en Nederland, is gebleken dat een BeNeLiga meer geld in het laatje zou brengen voor álle profclubs in België en Nederland. De G5 van België en de G6 van Nederland zijn enthousiast en het idee zal nu op een meer diepgaande manier onderzocht worden. Dat melden enkele Belgische en Nederlandse media.

  De G5 van België (Anderlecht, Club Brugge, AA Gent, KRC Genk en Standard) en de G6 van Nederland (Ajax, AZ, Feyenoord, PSV, Utrecht en Vitesse) tekenden vandaag present in Eindhoven om te luisteren naar de bevindingen van het onderzoek dat Deloitte heeft uitgevoerd om te peilen naar de haalbaarheid van een BeNeLiga.

   

  Die studie blijkt positief te zijn, waarna de 11 clubs het licht op groen gezet hebben voor fase 3. Daarin zal een businessplan uitgewerkt worden en wordt het idee van een BeNeLiga en de gevolgen daarvan nog meer uitgebreid onderzocht.

   

  AD.nl en VI weten dat het competitieformat al vastligt, met 10 Nederlandse en 8 Belgische clubs. Elk seizoen zou 1 Belgische en 1 Nederlandse ploeg degraderen naar de eigen nationale competitie.

   

  Het onderzoek van Deloitte toont ook aan dat de financiële voordelen van een BeNeLiga niet alleen naar de betreffende clubs zullen vloeien, maar dat alle profclubs in België en Nederland zouden profiteren van een gezamenlijke competitie. Dat lijkt niet onbelangrijk om ook de kleinere clubs te overtuigen om mee te stappen in het verhaal.