Mertens, Flipkens, Bonaventure en Minnen spelen tegen Kazachstan

  " "

  Geen Alison Van Uytvanck in de Fed Cup-selectie van kapitein Johan Van Herck: ze stelde zich niet beschikbaar.

  Fed Cup-kapitein Johan Van Herck heeft Elise Mertens (WTA 17), Kirsten Flipkens (WTA 81), Ysaline Bonaventure (WTA 115) en Greet Minnen (WTA 119) geselecteerd voor het cruciale duel met Kazachstan, 7 en 8 februari in Kortrijk. Voor Minnen is het haar eerste selectie. Yanina Wickmayer (WTA 147) is reserve. Alison Van Uytvanck (WTA 47) stelde zich niet beschikbaar.

  De winnaar van het barrageduel België-Kazachstan plaatst zich voor de eindronde van de Fed Cup met 12 teams in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, van 14 tot 19 april).

   

  Bij Kazachstan ontbreekt sterspeelster Elena Rybakina (WTA 26). Die was gisteren op de Australian Open nog te sterk voor Minnen en bereikte in 2020 al de finale in Shenzhen en de titel in Hobart.


  "We gaan volop voor de winst tegen Kazachstan met Elise, Kirsten, Ysaline en Greet", stelt Van Herck in een persbericht. "Alison heeft meegedeeld dat ze niet beschikbaar is voor deze ontmoeting. We zien een combinatie van talent, ervaring, vechtlust en wilskracht in deze ploeg. Gecombineerd met de goede ploegsfeer en de enorme drive op en naast het veld geloven we sterk in onze winstkansen."

   

  "Deze 4 speelsters zijn in topvorm en alle neuzen staan in dezelfde richting: een finaleticket in Boedapest. We willen dat ticket voor de Finals absoluut halen en ons zo plaatsen bij de beste 12 landen ter wereld."

   

  België organiseert het duel in de Lange Munte in Kortrijk op hardcourt. "Met de luidkeelse steun van het thuispubliek zullen de vrouwen strijden voor elk punt. Ik hoop dan ook dat we kunnen spelen voor een overvolle zaal."