"Legume" Sven in DNA Nys: "Ik huur Cleppe in om bij ons te komen wonen"

  Sven Nys gelooft zijn eigen ogen niet wanneer Thibau een uur te vroeg klaar is om te crossen.

  Je vader eens stevig op de pijnbank leggen, dolblij zijn met de laatste 1 september, een uurtje te vroeg klaar zijn voor de start van een veldrit en dirigent spelen in de materiaalpost van een verzopen WB-cross in de VS: bekijk hier de leukste filmpjes uit de tweede aflevering van DNA Nys.

  Nys jr. dolt: "Je ziet hem gewoon achteruitgaan"

  Op stage op Mallorca worden vader en zoon Nys geconfronteerd met beelden van 2 jaar geleden. "Ik blijf trainen om met jou mee te kunnen. Jij zal me niet pijn doen", verkondigde Nys senior toen.

   

  Het duo wil 2 jaar later de benen laten spreken. Vader Nys voelt de bui vooraf al hangen: "Ik kan ermee leven. Op een bepaald moment moet je plooien." Zolang hij op technisch vlak maar niet afgetroefd wordt. "Dan voel ik me een zwakke legume", zegt Sven Nys.

   

  Het duel tussen vader en zoon schetst duidelijk de waardeverhoudingen. Vader Nys hapt naar adem. En zoekt naar de juiste woorden. "De wet van Murphy? De wet van de sterkste", corrigeert zoon Nys, die beloond wordt met een ijsje. 

  "Ik heb de helft overgeschreven"

  Zijn crossfiets is de beste vriend van Thibau Nys, het schoolwerk staat niet echt in zijn vriendenboekje.

   

  "Hij was enorm blij dat het zijn laatste 1 september ooit zou worden. Ik heb gezegd: pas toch maar op", waarschuwt mama Isabelle Nijs.

   

  Zoon Nys springt alvast een gat in de lucht met zijn 12 op 20 op een toets. "Jij hebt 9, Marco? Maar ik zat naast jou. Ik heb de helft overgeschreven", lacht een loslippige Thibau.

  Was het nu 11.30u of 12.30u?

  Thibau Nys durft al eens een sloddervos te zijn, maar in de VS is hij tot in de puntjes voorbereid op de veldrit in Waterloo. Nys jr. blijkt te ijverig, want hij is een uur te vroeg klaar voor zijn wedstrijd. Dankzij de positieve invloed van ploegmaat en kamergenoot Nicolas Cleppe?

  Chaos in de materiaalpost

  De Wereldbeker-veldrit in Waterloo (VS) is loodzwaar door de zware regenval. In zo'n modderpoel is het alle hens aan dek bij de mecaniciens in de materiaalpost. Thibau Nys toont zijn leiderscapaciteiten en is de dirigent van het Amerikaanse gelegenheidsteam.