Dennis Xhaët over NBA-debuut van Zion Williamson: "Hij stelde niet teleur"

  Zion Williamson ontplofte in het 4e quarter.

  Zion Williamson ontplofte in het 4e quarter.

  Basketbalfans hebben er lang op moeten wachten, maar Zion Williamson heeft eindelijk zijn langverwachte debuut gemaakt in de NBA. PlaySports-journalist en NBA-kenner Dennis Xhaët keek nauwlettend toe en geeft uitleg aan Sporza.

  Zion Williamson arriveerde met heel wat adelbrieven in de NBA, maar het 19-jarige fenomeen - een kleine twee meter groot en 130 kg droog aan de haak - moest zijn debuut enkele maanden uitstellen na een operatie aan zijn knie. Woensdagavond mocht hij eindelijk proeven van het grote werk en hoewel zijn team verloor, maakte Williamson toch meteen indruk.

   

  "Eindelijk was hij daar", verwoordt ook Dennis Xhaët het gevoel van de gemiddelde basketballiefhebber. "Ik keek echt ontzettend uit naar zijn debuut, want hij is toch nog altijd de nummer 1-pick uit de draft. Zo'n speler wil je toch altijd op het hoogste niveau zien spelen. Gelukkig heeft hij niet teleurgesteld."

   

  "Zijn debuut was heel bemoedigend, zeker als je weet dat het bijna een jaar geleden was dat hij nog een competitieve wedstrijd gespeeld had. Je merkte aanvankelijk wel dat het wat zoeken was naar het ritme, maar in het 4e quarter controleerde hij de wedstrijd en maakte hij 17 punten op rij."

  Als Zion Williamson gezond blijft en voort evolueert, zie ik hem een van de absolute supersterren in de NBA worden.

  In dat slotkwart gooide Williamson ook 4 op 4 driepunters binnen. "Hij heeft bewezen dat hij meer is dan alleen maar een spectaculaire dunker. Een jaar lang heeft hij hard aan zijn shot gewerkt en dat heeft hij ook getoond. Hij durft die shots te nemen. Bovendien beschikt Williamson ook over een hoog basketbal-IQ."


  De hamvraag: kan Zion Williamson met zo'n lichaam en zo'n speelstijl fit blijven? "Dat is moeilijk te voorspellen, al denk ik dat hij nooit een speler zal worden die 82 wedstrijden per seizoen speelt. Om alles uit zijn carrière te halen en blessures te vermijden, zal hij wellicht nu en dan een match overslaan. En als hij gezond blijft en voort evolueert, zie ik hem een van de absolute supersterren in de NBA worden."