Van Snick begint aan olympisch jaar met brons in Tel Aviv

  Judoka Charline Van Snick heeft voor een Belgische medaille gezorgd in de Grand Prix van Tel Aviv. Ze won brons in de klasse tot 52 kilogram.

  Charline Van Snick (IJF-11) won haar kamp voor brons op haar kenmerkende manier: de minste aarzeling van de tegenstrever benutte ze om een ippon te scoren.

   

  Toen de Poolse Karolina Pienkowska (IJF-30) na 3 minuten een fractie van een seconde twijfelde om haar aanval door te zetten, reageerde onze landgenote met een houdgreep. Dat volstond voor brons.

   

  Eerder op de dag won Van Snick met ippon van de Georgische Mariam Janasjvili (IJF-117) en de Hongaarse Reka Pupp (IJF-23) om vervolgens door de Japanse Chishima Maeda (IJF-38) naar de herkansingen te worden verwezen.

   

  De Japanse nummer 2 kwam eerst op voorsprong met waza-ari en een halve minuut voor tijd maakte ze het af met ippon. Maar in de herkansingen tegen de Israëlische Gefen Primo (IJF-10) won Charline Van Snick op een gelijkaardige manier.

   

  Met haar bronzen plak begint Charline Van Snick goed aan het olympische jaar. 8 jaar geleden veroverde ze olympisch brons op de Spelen in Londen. Kan ze zich deze zomer weer in de strijd mengen?