Bowls-worp gaat viraal: "Dat is gewoon zo goed dat het belachelijk is"

  In Engeland vindt momenteel het WK indoor bowls plaats, een sport die erg populair is in het Verenigd Koninkrijk. De Engelsman Nick Brett deed er woensdag de monden openvallen met een fantastische worp.

  Bij bowls moeten spelers proberen om een afgeplatte bal zo dicht mogelijk tegen een kleinere bal - de "jack"- te laten rollen. De sport wordt veelal buiten gespeeld, maar er is ook een indoorvariant en daarin wordt momenteel het WK afgewerkt.

   

  In de wedstrijd tegen Schotland van woensdag toverde de Engelsman Nick Brett een verbluffende worp uit zijn mouw. Met chirurgische precisie loodste hij zijn bowl tussen twee bowls van de tegenstander om uiteindelijk pal naast de jack te belanden.

   

  De BBC-commentator kon zijn ogen niet geloven. "Dat is gewoon zo goed dat het belachelijk is. Wat een bal, te gek voor woorden."