Bölöni: "Ik ben even boos op Mbokani en Refaelov als op Lamkel Zé"

  Bölöni en Refaelov, even geen vrienden donderdagavond.

  Bölöni en Refaelov, even geen vrienden donderdagavond.

  De gemiste strafschop van Didier Lamkel Zé was hét gespreksonderwerp na de bekerwedstrijd tussen Antwerp en KV Kortrijk. Coach Laszlo Bölöni was verrassend hard voor zijn twee vaste penaltynemers. "Dat ze iemand anders lieten trappen, is een grote fout", bromde de Roemeen.

  De penaltyfase zat Laszlo Bölöni zichtbaar dwars. "Jullie hebben allemaal gezien wat er gebeurd is", sprak de Antwerp-trainer. "Didier Lamkel Zé, die begrijp ik nog. Hij wilde weer een infantiele show opvoeren om zich te kunnen tonen, die drang heeft hij. Ik ben boos op hem, maar ik ben nog bozer op Mbokani en Refaelov."

   

  "Die twee zijn al zo'n 2 jaar onze vaste penaltynemers. Dat ze onder elkaar wisselen, begrijp ik. Maar dat ze iemand anders laten trappen, is een grote fout. Is dat zwakte of een gebrek aan persoonlijkheid? Ik weet het niet. Ik heb er wel een woord voor, maar dat kan ik hier beter niet uitspreken."

   

  Over de wedstrijd zelf was Bölöni kort. "Het was een echte cupmatch, met veel kansen en veel risico's. Spijtig genoeg was de afloop niet optimaal voor ons. We zullen zien wat de terugmatch brengt. In Kortrijk moeten we proberen om de situatie om te keren."