Liverpool-coach Klopp vol lof: "Alisson overtreft de verwachtingen"

  Jürgen Klopp en Alisson Becker.

  Doelman Alisson is zonder meer een van de steunpilaren van Liverpool. Coach Jürgen Klopp steekt de loftrompet over de Braziliaan, die dit seizoen nog maar 10 doelpunten incasseerde. "Het is geweldig om hem hier te hebben", klinkt het.

  Liverpool tastte in de zomer van 2018 diep in de geldbuidel om Alisson los te weken bij AS Roma en de Braziliaan heeft sindsdien het vertrouwen van de club niet beschaamd. Dit seizoen slikte hij in de Premier League nog maar 5 doelpunten in 14 wedstrijden, 9 keer hield hij de nul. Het is van 23 november geleden dat hij zich moest omdraaien in de competitie.

   

  "We wisten natuurlijk welke doelman we binnenhaalden toen we hem kochten en hij heeft nog stappen gezet", is Jürgen Klopp lovend over zijn keeper. "Als mens heeft hij de verwachtingen overtroffen. Hij is gewoon een geweldige kerel. Zijn karakter en de rust die hij uitstraalt, helpen ons enorm. Hij laat moeilijke dingen makkelijk lijken."

   

  "Dit moet hij vasthouden. Als doelman kun je je niks permitteren. Maak je een fout, dan ligt de bal in de goal. Maar hij weet dat en neemt zijn taak niet licht op. Het is geweldig om hem hier te hebben."

  Over de assist van Alisson: "Een perfect moment"

  Alisson, die in zijn laatste 10 wedstrijden slechts 1 doelpunt incasseerde, liet zich afgelopen weekend ook in aanvallend opzicht gelden met een fantastische assist voor Mo Salah.

   

  "Toen hij de bal uittrapte, stond Mo perfect opgesteld. Die twee kennen elkaar al langer dan wij, omdat ze nog samengespeeld hebben bij AS Roma. Sinds de eerste dag hier vraagt Mo om zulke ballen, maar we hebben niet vaak de kans om zo te spelen, ook omdat de tegenstander maar zelden zo opgesteld staat. Het was een perfect moment en heel knap uitgevoerd", aldus Jürgen Klopp.

  Nog enkele statistieken over Alisson:

  Dat Alisson een van de beste keepers is in de Premier League blijkt ook uit de cijfers van de seizoenen 2018-2019 en 2019-2020. De Braziliaan is onder meer de primus in volgende lijstjes:

  • Doelmannen meeste clean sheets
   28 - Alisson
   27 - Ederson
   20 - Jordan Pickford
   19 - Kepa Arrizabalaga
   18 - Kasper Schmeichel

  • Doelmannen met hoogste reddingspercentage (minimaal 10 wedstrijden)
   82.8% - Alisson
   82.6% - Dean Henderson
   79.4% - Vicente Guaita
   77.0% - Lukasz Fabianski
   76.8% - Hugo Lloris

  • Doelmannen met minste doelpunten tegen per wedstrijd (minimaal 10 wedstrijden)

   0.52 - Alisson

   0.73 - Ederson

   0.87 - Dean Henderson

   0.90 - Adrián

   1.03 - Hugo Lloris

   bron: Gracenote