Chris Froome maakt 23 februari zijn wederoptreden in de UAE Tour

  Chris Froome

  Chris Froome deelde vandaag zijn heuglijk nieuws met de fans.

  Chris Froome heeft na maanden revalidatie zijn comeback op de weg aangekondigd. De Brit staat op 23 februari aan de start van de UAE Tour in Dubai. Dat kondigde de 34-jarige renner van Team Ineos zelf aan op Twitter. Hij droomt er nog steeds van om een vijfde Tour te winnen.

  Chris Froome zit na een moeilijke periode terug met een glimlach op de fiets. Na zijn val in juni tijdens de verkenning van de tijdrit in de Dauphiné, moest de Brit maandenlang de fiets links laten liggen. Froome brak toen zijn dijbeen, heup, elleboog, ribben en een nekwervel. 

   

  De Ronde van Frankrijk is dit jaar het hoofddoel voor Froome. De renner van Team Ineos kondigde zonet aan waar hij zijn voorbereiding aanvat. Vanop stage in Gran Canaria liet de viervoudige winnaar van de Tour weten dat hij afreist naar Dubai voor de UAE Tour. De  eerste test voor Froome wordt gereden tussen 23 en 29 februari.

   

   

  Froome deelt zijn blijde boodschap op Twitter: