Ben Hermans loopt meerdere breuken op in Tour Down Under: "Erg pijnlijk"

  Ben Hermans vreest voor zijn nachtrust.

  Voor de start van de 2e rit poseerde Ben Hermans nog gewillig met een kleine kangoeroe.

  0 / 0

  Het noodlot heeft opnieuw toegeslagen voor Ben Hermans: de Belg van Israël Start-Up Nation was het voornaamste slachtoffer van de val in het peloton op het eind van de 2e rit in de Tour Down Under. Het verdict is zwaar:  complexe schouderbreuk, sleutelbeenbreuk en meerdere gebroken ribben."

  Op weg naar een massaspurt werd er op 1,5 kilometer van de finish gevallen in het peloton. Hermans, die op het eindklassement mikte, lag verschillende minuten op de grond, maar kon toch op eigen kracht de aankomststreep bereiken. Hij werd meteen naar het ziekenhuis gevoerd, waar het verdict hard was.

   

  "De diagnose is erger dan we verwacht hadden", maakte het team op Twitter bekend. "Ben heeft een complexe breuk van zijn schouder opgelopen, een sleutelbeenbreuk en meerdere gebroken ribben. Zodra het mogelijk is, keert hij terug naar België waar hij geopereerd zal worden. Zijn revalidatie wordt op 2 maanden geschat."

   

  Zijn entourage hoopt op een spoedig herstel: "We kennen Ben als een stoere kerel. We zijn ervan overtuigd dat hij sterker dan ooit tevoren zal terugkeren. Denk maar aan vorig jaar, toen hij na zijn knieblessure 2 rittenkoersen won (Oostenrijk en Utah, red). Deze blessure is erger, maar Ben komt dat te boven."

   

  Hermans wordt achtervolgd door lichamelijk leed: in 2017 brak hij in de Ronde van Polen zijn borstbeen, rechterpols, grote linkerteen en 3 tanden.

  Zijn revalidatie wordt op 2 maanden geschat.

  Israël Start-Up Nation

  Ben Hermans: "Erg pijnlijk"

  "Dit is niet waar ik op zat te wachten", reageert Ben Hermans via de sociale media. "Breuken in mijn schouder, een gebroken sleutelbeen en 2 gebroken ribben."

   

  "Ik hoop zo snel mogelijk onder het mes te kunnen in Europa, want dit is erg pijnlijk."

  De valpartij in het peloton:

  Ploegmaat Dowsett wenst Hermans veel beterschap:

  De tweets van Hermans' team:

  Tour Down Under
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijdTanunda - Tanunda150 kmBennettBennett
  2wegwedstrijdWoodside - Stirling135,8 kmEwanEwan
  3wegwedstrijdUnley - Paracombe131 kmPortePorte
  4wegwedstrijdNorwood - Murray Bridge152,8 kmEwanPorte
  5wegwedstrijdGlenelg - Victor Harbor149,1 kmNizzoloImpey
  6wegwedstrijdMcLaren Vale - Willunga Hill151,5 kmHolmesPorte