Team van Mathieu van der Poel krijgt ook wildcard voor Waalse Pijl en L-B-L

  Het blijft uitnodigingen regenen voor Alpecin-Fenix. En dat heeft natuurlijk alles te maken met de aanwezigheid van Mathieu van der Poel. Vandaag kwam daar nog een wildcard voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik bij.

  Naast de 19 WorldTour-ploegen gaf organisator ASO 4 wildcards aan Alpecin-Fenix, Sport Vlaanderen-Baloise, Arkéa-Samsic en Wallonie-Bruxelles.

   

  Total Direct Energie en Circus-Wanty Gobert krijgen als nummers 1 en 2 van de UCI ProTeam-ranking van 2019 automatisch startrecht.

   

  Van der Poel krijgt zo stilaan zijn geliefkoosde koersen op zijn programma, ook al wordt hij na zijn lange voorjaar niet meteen aan de start van Luik verwacht. Eerder verzekerde Alpecin-Fenix zich al van een plaats in Parijs-Roubaix, Strade Bianche en Milaan-Sanremo. Voor Tirreno-Adriatico werd het gepasseerd.