Broers Van Durme eindigen 2e in Atlantic Challenge na 40 dagen roeien

  Damien en Bernard Van Durme zijn op 12 december vertrokken in Gomera, vandaag kwamen ze aan op Antigua.

  De roeiende broers Damien en Bernard Van Durme hebben vanochtend weer voet aan wal gezet na een tocht van 5.000 kilometer over de Atlantische Oceaan. De Belgen eindigden 2e bij de duo's in de Atlantic Challenge. Ze finishten 2,5 dag na de Britse winnaars, maar bleven met 39 dagen en 21 uur onder hun beoogde opzet van 40 dagen.

  De Atlantic Challenge is een van de zwaarste roeiwedstrijden ter wereld, tussen La Gomera op de Canarische Eilanden in Spanje en het eiland Antigua in de Caraïben liggen zowat 5.000 kilometer.

   

  Op donderdag 12 december stapten de broers Van Durme in hun speciaal ontwikkelde boot. Vanochtend iets na 9u Belgische tijd kwamen ze na 39 dagen, 21 uur en 2 minuten aan, de Britse boot Resilient X won met 37 dagen, 7 uur en 54 minuten. Die tijd is een recordtijd.

   

  De Belgen deden mee in de categorie duo's. Er zijn ook boten met 5, 4, 3 of 1 roeier. In de solocategorie is Carl Plasschaert nog onderweg. Zijn aankomst wordt op 29 januari verwacht.