Celtics vernederen Lakers, Lillard bezorgt Portland zege met 61 punten

  " "

  Jaylen Brown torent boven Anthony Davis uit.

  Op "MLK Day", de Amerikaanse feestdag ter ere van dominee Martin Luther King, hebben de Boston Celtics de LA Lakers een stevige oplawaai bezorgd: 139-107. MVP van de dag was Trail Blazer Damian Lillard, die Golden State inmaakte met 61 punten: 129-124.

  Dunk van Brown symboliseert Lakers-verlies

  Met de Celtics en de Lakers stonden de 2 meest gelauwerde NBA-teams tegenover elkaar. De Lakers maakten een kanonstart (3-13), waarna de Celtics in de match groeiden. De bezoekers vonden er geen antwoord op.

   

  Hét beeld naar de match was in het begin van de derde quarter de dunk met 2 handen van Jaylen Brown hoog boven LeBron James uit. Boston stond toen al 20 punten voor.

   

  James probeerde wel met 15 punten, 13 assists en 7 rebounds, maar stond alleen. Anthony Davis keerde terug uit blessure, maar leek nog niet helemaal zichzelf met 9 punten en 4 rebounds. Bij de thuisploeg blonk Jayson Tatum (27 ptn) uit, terwijl alle spelers ook op het scorebord kwamen.

   

  Met deze zege blijft Boston 4e in de Eastern Conference, de LA Lakers verloren een 2e keer in 3 duels, maar staat desondanks op 1 in de Western Conference.

  Play of the Day: Alley-oop voor LA bij opworp

  Lillard schrijft geschiedenis met 61 punten en 11 driepunters

  Man van de MLK Day was Damian Lillard van Portland. Die zorgde met 61 punten voor een persoonlijk én clubrecord, goed ook voor de winst tegen Golden State (129-124). Lillard was ook goed voor 11 driepunters, waarvan eentje voor de gelijkmaker in de slotseconden van de reguliere tijd. Lillard is de eerste speler in de geschiedenis met 61 punten en meer dan 10 driepunters.